Nyheter

Oljebolag faller på trevande börs

Den nya handelsveckan på Stockholmsbörsen inleddes trevande. Men flera oljebolag föll återigen tungt, sedan oljepriserna fortsatt att backa. Efter knappt en halvtimmes handel var börsens breda OMXS-index i stort sett oförändrat på 529,6.(TT)
Publicerad 3 augusti 2015

Efter knappt en halvtimmes handel var börsens breda OMXS-index i stort sett oförändrat på 529,6. Börserna i Paris, London och Frankfurt hade samtidigt backat med mellan 0,1 och 0,2 procent.

Lundin Petroleum var den största förloraren bland tungviktarna, bolagen på OMXS30-listan, med en nedgång på 1,6 procent. De mindre branschkollegorna Enquest och Africa Oil föll med 2,7 respektive 1,9 procent.

Nokia, som säljer sin kartverksamhet Here till biltillverkarna Audi, BMW och Daimler för cirka 27 miljarder kronor, sjönk med 1,5 procent.

Precise Biometrics steg däremot med 7,6 procent under stor omsättning efter nyheten om ett licensavtal med en sensortillverkare i Taiwan. Samarbetspartnern i fingeravtrycksbranschen Fingerprint Cards klättrade med beskedliga 0,3 procent.

Vitvarujätten Electrolux steg med 2,5 procent, mest bland OMXS30-bolagen.

TT