Annons
Nyheter

Priser på småhus fortsätter uppåt

Priserna på småhus fortsatte att öka under årets första kvartal. Snabbast ökning ses i Kronobergs och Värmlands län, medan småhusmarknaden i Västerbotten och Norrbotten har haft en negativ utveckling.(TT)
Publicerad 10 april 2016

Färska siffror från Lantmäteriet visar en fortsatt uppåtgående trend för priserna på småhus under det första kvartalet 2016. Sett till hela riket ökade priserna med två procent jämfört med sista kvartalet 2015.

””

Storstäderna är loket

Annons

Störst var prisökningen i Kronobergs och Värmlands län som uppvisar en prisutveckling på plus sex procent. I Gotlands län ökade priserna med fem procent, medan Västernorrland och Östergötland såg en ökning på fyra procent.

I Stockholms län, Västra Götaland och Skåne ökade priserna med tre, två respektive en procent.

””

Nedåt i Västerbotten och Norrbotten

Huspriserna i Dalarna, Gävleborg och Jämtland stod still, medan de i Västerbotten och Norrbotten minskade med en respektive fyra procent.

Under förra året ökade priserna på småhus i riket med totalt elva procent. Snabbast var utvecklingen i Gotlands län där huspriserna ökade med hela 27 procent under 2015. Även Norrbotten och Västerbotten, som alltså backar under årets första kvartal, såg en positiv prisutveckling sett till hela förra året.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons