Annons
Nyheter

Putin öppnar för förlängda oljekvoter

Rysslands president Vladimir Putin kan tänka sig att förlänga uppgörelsen om produktionsbegränsningar för olja med oljekartellen Opec till slutet av 2018. - Alla är intresserade av en stabil marknad.(TT)
Publicerad 4 oktober 2017
””

Frågan ska enligt Putin tas upp med Saudiarabiens kung Salman på ett möte i Moskva på torsdag och ett avgörande beslut fattas först senare.

Den befintliga uppgörelsen om produktionsneddragningar på totalt 1,8 miljoner fat per dag, mellan oljekartellen Opec, Ryssland och vissa andra oljeländer, löper till mars 2018.

Annons

Oljeministrar från Opecländer har tidigare sagt att man ser ett behov av en förlängning och kanske även en fördjupning av uppgörelsen.

Med på konferensen fanns även Venezuelas omstridde president Nicolás Maduro, som säger att Venezuelas skuld till Ryssland kan komma att omstruktureras.

Priset på ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brentolja har på tre månader lyft från årslägsta under 45 dollar per fat till cirka 56 dollar per fat. Ökad oljeproduktion i USA och Opecländer som Libyen, som inte omfattas av nedskärningsuppgörelsen, har bromsat prislyftet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons