Nyheter

Sågar förslag om slopat uppskovstak

Ekonomistyrningsverket (ESV) tror inte på regeringens förslag om ett slopat tak för uppskov av reavinst vid bostadsförsäljningar för att få fart på rörligheten på bostadsmarknaden. "ESV delar regeringens uppfattning om att rörligheten på bostadsmarknaden behöver öka.(TT)
Publicerad 13 september 2016

Ekonomistyrningsverket (ESV) tror inte på regeringens förslag om ett slopat tak för uppskov av reavinst vid bostadsförsäljningar för att få fart på rörligheten på bostadsmarknaden.

"ESV delar regeringens uppfattning om att rörligheten på bostadsmarknaden behöver öka. ESV anser dock att förslaget endast på marginalen kommer att bidra till en ökad rörlighet", skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

I stället förelår verket att den löpande beskattningen på bostäder höjs och att skatteuttaget blir lägre vid omsättningen av bostäder.

Efter att bostadssamtalen mellan regeringen, Alliansen och Vänsterpartiet havererat i våras presenterade regeringen 22 åtgärder för att öka rörligheten på bostadsmarknaden. Bland förslagen fanns ändrade regler för uppskov vid bostadsförsäljningar. Uppskovstaket skulle slopas under en begränsad tid på fyra år och den som köper en billigare bostad ska kunna få ett större uppskov än i dag, enligt förslaget.

TT