Annons
Nyheter

Små framsteg i handelssamtal

I vissa frågor har framsteg nåtts - men i andra är oenigheten "relativt stor". Så sammanfattar Kina handelssamtalen i Peking mellan landet och USA. USA:s finansminister Steven Mnuchin och handelsminister Wilbur Ross har tillsammans med en delegation besökt Peking och Kina de senaste två dagarna.(TT)
Publicerad 4 maj 2018

USA:s finansminister Steven Mnuchin och handelsminister Wilbur Ross har tillsammans med en delegation besökt Peking och Kina de senaste två dagarna. Detta för att hålla samtal efter hot om handelstullar mellan de båda länderna. I ett uttalande genom statliga nyhetsbyrån Xinhua säger man från kinesiskt håll att det inte nåtts några överenskommelser i de större frågorna men att båda sidor är fast överens om att lösa frågorna genom dialog. Från amerikanskt håll har ännu inte kommit något uttalande.

President Donald Trump har bland annat krävt att Kinas handelsöverskott ska reduceras kraftigt. Enligt uppgifter till Reuters handlar det om en minskning med 200 miljarder dollar tills 2020, dessutom vill USA att Kina tar bort subventioner på avancerad teknologi samt lägger handelstullar på samma nivå som USA.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons