Annons
Nyheter

Spotify får medhåll av ministern

Musiktjänsten Spotifys grundare riktar hård kritik mot bland annat bostads- och kompetensbristen i Sverige. Och de får medhåll av näringsminister Mikael Damberg (S). - Det är klart att jag känner igen den här problembeskrivningen och det är viktiga områden också för regeringens arbete, säger Damberg.(TT)
Publicerad 12 april 2016
””

I ett öppet brev pekar Spotifygrundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon på tre problem som, enligt dem, hindrar bolaget från att fortsätta växa i Sverige: Bristen på bostäder och i synnerhet hyresrätter, att det inte utbildas tillräckligt med programmerare och att skattereglerna "gör det omöjligt" med personaloptioner.

Det krävs snabba åtgärder - annars kan "tusentals Spotifyjobb" hamna i USA i stället för i Sverige, skriver de.

Annons

Spotify fick efter utspelet mycket medhåll, både från andra företag och från flera politiker, exempelvis Moderaternas näringspolitiske talesperson Lars Hjälmered som tycker att regeringen inte gör tillräckligt.

Programmering viktigt

Mikael Damberg lägger å sin sida en stor del av skulden på den förra, borgerliga regeringen. Både när det gäller bristen på hyresrätter och IT-bolagens problem med kompetensförsörjning.

””
””

Väntar in synpunkter

Det var även alliansregeringen som skrev direktiven till utredningen om personaloptionsprogram, vars förslag Spotify "omedelbart" vill "kassera", påpekar Damberg.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons