Annons
Nyheter

USA-politiker vill stoppa Iranaffär

Republikaner i USA:s representanthus vill införa nya lagar som kan stoppa flygplanstillverkaren Boeings jätteaffär med Iran. Om planen lyckas kan även andra flygplanstillverkare, som franska Airbus, påverkas, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Republikaner i USA:s representanthus vill införa nya lagar som kan stoppa flygplanstillverkaren Boeings jätteaffär med Iran. Om planen lyckas kan även andra flygplanstillverkare, som franska Airbus, påverkas, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Irans flygplansflotta är föråldrad och ska nu, sedan handelssanktionerna mot landet hävdes i januari, bytas ut. I juni tecknade Iran ett avtal med Boeing om köp av 100 flygplan. Värdet av affären har i medier uppskattats till motsvarande över 140 miljarder kronor.

Annons

"Jag är djupt oroad över att Obamaregeringen, genom att lätta på reglerna, har tillåtit amerikanska företag att delta i beväpningen av Irans regim", skriver republikanen Bill Huizenga, ordförande i utskottet för penningpolitik och handel, i ett uttalande, enligt Reuters.

Demokraterna, inklusive president Barack Obama, väntas motsätta sig lagstiftningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons