Äckelutställning utmanar kräkkänsliga
””
Musvin, tjurpenis, friterad tarantella - de 80 olika läckerheterna från jordens alla hörn visar på människans uppfinningsrikedom. Även svenska delikatesser finns representerade i form av Kalles kaviar, surströmming och saltlakrits.
Hajen värst
””
Men genom arbetet med utställningen har han hittat det som han nu tycker smakar allra äckligast: isländsk surhaj.
””
Mat kan vara äcklig på olika sätt, konstaterar han, och visar upp ett så kallat monkeybraintable från Kina. I bordet finns ett skruvstäd, där apans huvud kan spännas fast.
Levande apa
””
Hans medarbetare Andreas Ahrens vill i stället ge osten Su Callu högsta poäng för äcklig smak. Osten görs inuti magsäcken på en nydiad, slaktad getkilling.
””
Utseendemässigt tycker han att en annan ost på utställningen utmärker sig, Casu Marzu, som innehåller levande larver.
Nya proteinkällor
Samuel West har tidigare väckt uppmärksamhet med en annan utställning, där han visade exempel på misslyckade uppfinningar. Idén till äckelutställningen har han haft länge. Han vill få besökarna att ifrågasätta sina föreställningar om äckel och bidra till att de blir öppna för nya proteinkällor som insekter och laboratorieodlat kött.
Utställningen visas i Malmö till slutet av januari, sedan hoppas Samuel West och Andreas Ahrens på en världsturné.
Vad nästa projekt blir kan Samuel West inte uttala sig om.
””
TT