Annons
Nyheter

Alba August om "The rain": Skrämmande

"The rain" är Netflix första danska tv-serie. Den handlar om hur ett dödligt regn tar kål på större delen av befolkningen - och om hur en grupp ungdomar försöker överleva. - Det är skrämmande att inse att det här kan hända i verkligheten, säger Alba August som spelar en av huvudrollerna.(TT)
Publicerad 2 maj 2018

I det första avsnittet av "The rain" kastas tittarna rätt in i katastrofen. Tonåriga Simone och hennes bror Rasmus flyr i bil från Köpenhamn tillsammans med sina föräldrar. Fadern vet var det finns en bunker med mat och förnödenheter. Händelser leder till att barnen lämnas ensamma där.

Sex år senare, efter att inte ha varit utanför bunkern en enda gång, upptäcks de av ett gäng kringströvande unga män och kvinnor. Simone vet var det finns fler bunkrar och syskonparet slår motvilligt följe med ungdomarna på en färd genom ödelagda landskap, tomma städer och möten med överlevande som tappat all sin mänsklighet och som är redo att mörda för mat.

Annons

Efter att ha kommit till ett ödelagt Köpenhamn drar sällskapet vidare mot Sverige.

"Var helt sjukt"

Både nöjesparken Tivoli och Rådhuspladsen figurerar i serien, med kraschade bilar och bussar och förfallna hus.

””
””

Hon berättar att man bland annat filmade i en omkullvräkt buss mot en bakgrund av green screen, där man sedan kunde lägga in bakgrunder digitalt.

””

Hoppas på fortsättning

Jannik Tai Mosholt, en av seriens skapare, säger:

””

När hela "The rain" nu släpps på en enda gång kommer den omedelbart att kunna ses över hela världen.

””
””

Blir det en säsong två? Alba August tror och hoppas det.

””

"The rain" får premiär på Netflix den 4 maj.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons