Annons
Nyheter

Aniston ryter ifrån om gravidrykten

Efter mängder av nya skriverier om huruvida hon är gravid eller inte rasar skådespelaren Jennifer Aniston mot skvallerpressen i ett blogginlägg i The Huffington Post. "För kännedom: Jag är inte gravid. Det jag däremot är, är less", skriver hon.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

"För kännedom: Jag är inte gravid. Det jag däremot är, är less", skriver hon. Aniston är trött på den ständiga rapporteringen kring förändringar i hennes kropp som sker under förevändning att det är granskande journalistik i yttrandefrihetens namn. Hon är också trött på hur hon och hennes man Justin Theroux "trakasseras" dagligen av aggressiva fotografer.

"Absurd och störande"

Annons

Egentligen skulle hon inte vilja lägga någon tid alls på att dementera rykten, skriver hon, och hon har aldrig lagt energi på det förut. Men nu har det gått för långt.

"Den objektifiering och granskning som kvinnor måste genomlida är absurd och störande", skriver hon.

Aniston skriver att dessa "kändisnyheter" används för att "föreviga en dehumaniserande syn på kvinnor och att hon brukade tänka att tabloidtidningarna inte skulle tas på allvar, men att det inte går längre. "I den senaste tråkiga nyhetscykeln om mitt privatliv har det varit masskjutningar, skogsbränder, avgörande beslut av Högsta domstolen, ett kommande presidentval och mängder av intressanta händelser som 'journalister' skulle kunna lägga sina resurser på."

Spreds snabbt

Hon vägrar att känna sig mindre värd för att hennes kropp förändras eller för att hon åt en hamburgare till middag och fotograferades ur en konstig vinkel och därför anses "fet" eller "gravid". Kanske slutar konsumenterna att köpa detta "skitsnack" en dag, skriver stjärnan.

Hon konstaterar också att "kvinnor är kompletta med eller utan en partner, med eller utan barn. Vi får själva bestämma vad som är vackert när det gäller våra kroppar."

Debattinlägget har snabbt uppmärksammats av tidningar runt om i världen, bland annat The Guardian och Variety.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons