Annons
Nyheter

"Benke" Rydman gör "Nötknäpparen"

Dansaren och koreografen Fredrik "Benke" Rydman sätter upp "Nötknäpparen" på Dansens Hus i Stockholm i höst. Rydmans version av Pjotr Tjajkovskis balettklassiker får premiär den 8 september och spelas fram till den 2 oktober. Biljetterna släpps den 7 april.(TT)
Publicerad 5 april 2016

Dansaren och koreografen Fredrik "Benke" Rydman sätter upp "Nötknäpparen" på Dansens Hus i Stockholm i höst. Rydmans version av Pjotr Tjajkovskis balettklassiker får premiär den 8 september och spelas fram till den 2 oktober. Biljetterna släpps den 7 april.

"Nötknäpparen", med musik av Tjajkovskij och libretto av Marius Petipa uruppfördes i Sankt Petersburg 1892. I Rydmans version möter Tjajkovskis musik nyskrivet av svenska artister som Anna Ternheim och Danny Saucedo.

Annons

Även handlingen kommer att uppdateras.

"Det som lockar mig med 'Nötknäpparen' är den fantastiska musiken. Storyn är usel, så för att den ska bli något måste den utvecklas. Det ger mig en ingång att berätta om hemlösa barn i dagens Europa men på ett fantasifullt, skrämmande, kul och galet sätt. En modern saga", säger Rydman i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons