Nyheter

Bob Hund skapar dödliga klassiker

De senaste åren har Bob Hund sålt sina instrument, satt upp en opera och spelat stumfilmsmusik. Nu har bandet också gjort ett nytt album. - Att bara ha ett rockband och köra på, nyhetsvärdet i det är ju definitivt över, säger sångaren Thomas Öberg.(TT)
Publicerad 13 september 2016

Bob Hund har knappast gjort sig känt som ett stillastående band under den 25 år långa karriären. Sedan förra albumet, "Låter som miljarder" från 2012, har dock bandet tagit enorma kliv både framåt och bakåt,

Med hjälp av klassiska affärsstrategier, som att skapa nya tjänster och skära ned på utgifter, har Bob Hund gjort en nystart. Det viktigaste steget var att sälja alla instrument på auktion för att sedan turnera med lånad utrustning.

””

"Ingen framgångssaga"

Auktionen var också ett slags kommentar om musikbranschen och hur "rockmusik är nästa genre in i bidragsfacket efter klassisk musik och jazz".

””
””

Har inte den utvecklingen varit jobbig?

””

Kontroll och slarv

Nu har omvandlingsprocessen också lett fram till ett nytt album som släpps den 16 september.

””

Han berättar att folk brukar säga att det tar tid att lära sig Bob Hunds låtar men att när de väl har fastnat är de svåra att bli av med. Ändå har bandet valt att döpa skivan till "Dödliga klassiker".

””

TT