Annons
Nyheter

Clooney ilsknar till i Berlin

Anklaga inte George Clooney för att strunta i världens orättvisor - för då blir han förståeligt nog mycket arg. Detta får en tysk journalist erfara på presskonferensen för festivalens öppningsfilm "Hail Caesar! " i Berlin.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

På ifilmfestivalens invigningsdag ifrågasätter hon varför kändisar inte gör någonting för alla flyktingar, och Clooney svarar:

””

Det är känt för de flesta att Clooney speciellt engagerat sig i vad som händer i Darfur, och med de pengar han tjänar på att göra reklamfilmer har han bland annat hjälpt till att bekosta en satellit som bevakar landet för att försöka hindra fler övergrepp. Han har gjort många resor till landet och jobbar för att hålla intresset för det som händer där uppe.

Annons

Clooney ifrågasätter tillbaka

Så att ifrågasätta just honom är kanske inte speciellt smart. Den tyska journalisten räknar upp vad människor hon känner gör för flyktingarna, och Clooney säger:

””

Tidigare under presskonferensen har han berättat att han vill göra en film om just Darfur.

””

Spelar korkad skådespelare

I "Hail Caesar!", som får Sverigepremiär om en vecka och som utspelas i 1950-talets Hollywood, spelar Clooney en inte särskilt begåvad skådespelare. Detta är fjärde gången han arbetar med regissörerna Joel och Ethan Coen, och han säger med ett skratt:

””

En presskonferens med George Clooney är ofta en mycket underhållande tillställning. När en ung polsk journalist med en vit pappershatt på huvudet ställer en otroligt lång fråga som leder fram till om det var kul att jobba med Coens skämtar han med henne:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons