Nyheter

Coen "tackar" för Trump

Filmregissören Ethan Coen sällar sig till skaran av Hollywoodprofiler som öppet uttrycker sitt missnöje med USA:s nye president Donald Trump. I ett ironiskt författat brev publicerat i New York Times "tackar" Coen ett antal människor som han anser banade väg för Trumps seger.(TT)
Publicerad 12 november 2016

Filmregissören Ethan Coen sällar sig till skaran av Hollywoodprofiler som öppet uttrycker sitt missnöje med USA:s nye president Donald Trump.

I ett ironiskt författat brev publicerat i New York Times "tackar" Coen ett antal människor som han anser banade väg för Trumps seger. Bland annat får alla som röstade på de alternativa presidentkandidaterna Jill Stein och Gary Johnson veta vad Coen tycker om dem, likaså FBI-chefen James Comey och politikern Anthony Weiner.

Programledaren Jimmy Fallon, som hade Trump som gäst inför valet, hamnar också på listan:

"Hur lyckades du framställa någon som skrämmer så många kvinnor och papperslösa familjer och förolämpar så många etniska minoriteter på ett sätt som inte verkade hotfullt? Det kan inte ha varit enkelt! Tack så mycket! Nu kanske du kan ha ledaren för Ku Klux Klan som gäst", skriver Ethan Coen.

TT