Annons
Nyheter

Coldplay vill tjäna folket

Coldplay befinner sig på sin första stora turné på fyra år, men bandet blickar också framåt mot en paus på obestämd tid. - Vi kommer att dra oss undan ett tag. Ibland behöver publiken få vila, säger Chris Martin.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Bandmedlemmarna i Coldplay börjar bli trötta på att prata om den där BBC-intervjun som Chris Martin gjorde i december 2014. Men de inser också att Martins uttalande, det om att albumet "A head full of dreams" var "som den sista 'Harry Potter'-boken", inte skulle gå obemärkt förbi.

Ett och ett halvt år senare tyder allting på att skivan och den pågående turnén blir det sista som bandets fans får se och höra på ett tag.

””
””
Annons

"Del av möblemanget"

Coldplays beslut att ligga lågt efter turnéavslutningen beror inte på någon sorts dalande popularitet. Vart bandet än åker så fylls de största arenorna. Hittills har "A head full of stars"-turnén setts av över en miljon människor och på sikt vill bandet emulera andra musikaliska storstjärnor som åldrats med sin publik.

””

"Gjort några försök"

Att bandet ska splittras är därför ingenting som Coldplays fans behöver oroa sig för, inte minst för att både Buckland och Martin säger att de "älskar att göra musik tillsammans". Men det finns också ett mål de ännu inte har uppnått.

””

TT: Finns det perfekta poplåtar?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons