Annons
Nyheter

Countryartisten: Bortom fruktansvärt

Countrystjärnan Jason Aldean var kvällens stora dragplåster på festivalen i Las Vegas. Plötsligt öppnade gärningsmannen eld mot publikhavet och dödade minst 50 människor. "Det gör ont i hjärtat", skriver Aldean.(TT)
Publicerad 2 oktober 2017

Filmsnuttar från händelsen visar hur Jason Aldean och musikerna slutar spela och lämnar scenen när skottlossningen börjar. Representanter för artisten bekräftar senare att sångaren och bandet klarade sig oskadda.

I ett inlägg på Instagram beskriver Aldean händelsen som "bortom fruktansvärd".

Annons

"Jag vet fortfarande inte vad jag ska säga men jag vill låta alla veta att jag och mina medarbetare är säkra. Mina tankar och böner går ut till alla inblandade i natt. Det gör ont i mitt hjärta att det här kunde hända vem som helst som bara gick ut för att ha en rolig kväll", skriver han.

"Siktade mot scenen"

Jason Aldean var den sista artisten på den tre dagar långa countryfestivalen Route 91 Harvest, som ägde rum på utomhusarenan Las Vegas Village vid Las Vegas Strip. 40-årige Aldean räknas som en av USA:s stora countryartister. Han har gett ut sju album och varit Grammy-nominerad flera gånger.

Artisten Jake Owen, som uppträdde tidigare under kvällen, skriver på Twitter att skytten verkade sikta på scenen, då kulorna studsade mot scenbygget och utrustningen när han öppnade eld.

"Ingen visste vart de skulle ta vägen. Tack till polisen i Las Vegas och till dem först på plats för att ni höll oss säkra", skriver han.

"Har tur som lever"

Flera andra artister som spelade på evenemanget tar till sociala medier för att försäkra att de är oskadda.

"Jag har tur som är vid liv. Det har många andra också, och så många människor är borta. Det här är förkrossande", skriver Chris Young på Twitter.

"Vad är det för fel på världen", skriver Dylan Scott, som precis hade lämnat festivalen när dådet ägde rum.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons