Nyheter

De är nominerade till årets humorpris

Henrik Dorsin och Lotta Tejle finns bland dem som har chans att kamma hem svenska humorpriset i år, enligt ett pressmeddelande. Priset delas ut på Barncancergalan den 1 oktober med Carina Berg som programledare i Kanal 5.(TT)
Publicerad 5 september 2018

Henrik Dorsin och Lotta Tejle finns bland dem som har chans att kamma hem svenska humorpriset i år, enligt ett pressmeddelande. Priset delas ut på Barncancergalan den 1 oktober med Carina Berg som programledare i Kanal 5.

I kategorin årets humorprestation är Henrik Dorsin nominerad två gånger, både för "Gentlemannen" och "Grotescos sju mästerverk". Lotta Tejle är nominerad för "Enkelstöten", och Jesper Rönndahl för "Svenska nyheter".

"Enkelstöten", "Svenska nyheter", "Grotescos sju mästerverk" samt "Bauta" gör upp om priset som årets humorprogram. I kategorin årets långfilmskomedi är följande nominerade: "All inclusive", "Solsidan", "Tårtgeneralen" och "Amatörer".

"Gentlemannen" är även nominerad i kategorin årets scenshow. Den tävlar mot David Batras "Elefanten i rummet", Olof Wretlings "Diagnoserna i mitt liv" och Pernilla Wahlgrens "Kort, glad och tacksam".

Det delas även ut pris i kategorierna barnens pris samt årets webbhumor.

TT