Annons
Nyheter

Benny Fredriksson avgår

Benny Fredriksson slutar som vd på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm efter kritiken som riktats mot honom. "Det är med stor sorg som jag bett att få bli entledigad från min tjänst. Jag gör det av omsorg om Kulturhuset Stadsteaterns framtid", säger Benny Fredriksson i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 7 december 2017

"Det är med stor sorg som jag bett att få bli entledigad från min tjänst. Jag gör det av omsorg om Kulturhuset Stadsteaterns framtid", säger Benny Fredriksson i ett pressmeddelande.

I ett internt brev till de anställda önskar Fredriksson att de kan lägga de senaste dagarnas turbulens bakom sig och att Kulturhuset Stadsteatern får fortsätta att vara "den fantastiska plats som vi har skapat tillsammans".

Annons

"Låt mig vara tydlig; jag lämnar med gott samvete. Jag är stolt över det som åstadkommits under den tid jag varit chef. Men nu har tonläget nått en punkt där detta hotas", säger han i pressmeddelandet.

Benny Fredriksson har varit vd för verksamheten i 16 år. I avgångsvederlag har han rätt till två årslöner, tre miljoner kronor, vid uppsägning från bolagets sida, skriver Aftonbladet.

HR-chefen Lena Joelsson kommer att föreslås till styrelsen att med omedelbar verkan gå in som tillförordnad chef för verksamheten.

Utredningen som Stockholms stad inlett ska förses med externa resurser. Syftet är att utreda arbetsmiljön, ledarskap och styrning av verksamheten.

TT söker Benny Fredriksson.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons