Annons
Nyheter

Förlorad nakenscen med Marilyn Monroe hittad

En avklädd scen med filmstjärnan Marilyn Monroe, som man tidigare trott varit förlorad, har återfunnits, skriver Deadline Hollywood. Den spelades in till Monroes sista långfilm, John Hustons "De missanpassade" från 1961, men klipptes bort från den slutgiltiga filmen.(TT)
Publicerad 13 augusti 2018

En avklädd scen med filmstjärnan Marilyn Monroe, som man tidigare trott varit förlorad, har återfunnits, skriver Deadline Hollywood.

Den spelades in till Monroes sista långfilm, John Hustons "De missanpassade" från 1961, men klipptes bort från den slutgiltiga filmen. Fram till i dag antogs materialet ha blivit förstört.

Annons

Men när författaren Charles Casillo intervjuade filmens producent Frank Taylors son till en biografi om Marilyn Monroe hittades scenen inlåst i ett skåp. Där hade den legat sedan faderns död 1999.

Scenen är en kärleksscen mellan Monroe och hennes motspelare Clark Gable, där Monroe blottlägger sin nakna kropp genom att låta ett lakan falla. Om den hade klarat sig till den färdiga filmen hade det antagligen varit den första nakenscenen med kvinnlig skådespelare i en amerikansk storfilm, enligt Deadline.

John Huston sägs ha vägrat att ta med scenen i filmen, eftersom han ansåg att den var onödig, men Frank Taylor ska ha tyckt att den var så banbrytande att han sparade den.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons