Nyheter

Franklin-film stoppas i Toronto

Soulsångerskan Aretha Franklin har lyckats stoppa dokumentärfilmen "Amazing grace", som handlar om henne själv, på flera filmfestivaler.(TT)
Publicerad 8 september 2015

Soulsångerskan Aretha Franklin har lyckats stoppa dokumentärfilmen "Amazing grace", som handlar om henne själv, på flera filmfestivaler.

Förra veckan stoppades dokumentären bara timmar innan den skulle visas på Telluride film festival i Colorado, och nu har filmen även strukits från filmfestivalen i Toronto som börjar i helgen och från Chicago film festival som äger rum i oktober.

"Vi är extremt besvikna över att publiken i Toronto inte kommer att få se det här extraordinära konstverket", hälsar filmfestivalen i Toronto i ett pressutskick.

Det är Franklin själv som har tagit hjälp av domstolsbeslut för att förhindra att filmen visas.

"Rättvisa, respekt och vad som är rätt segrade, precis som varje persons rätt att äga sin egen självbild", skrev sångerskan i ett uttalande när filmen stoppades från Telluride film festival.

Aretha Franklin är kritisk mot materialet i "Amazing grace", som spelades in av Oscarbelönade Sydney Pollack 1972 och som enligt Franklin aldrig var tänkt att användas i kommersiellt syfte.

TT