Annons
Nyheter

Gainsbourg: Kunde bara skriva om min syster

Med föräldrarna Serge Gainsbourg och Jane Birkin föddes Charlotte Gainsbourg rakt in i offentligheten och har fortsatt vandra i strålkastarljuset sedan dess. Häromdagen spelade hon på Way Out West - men för Göteborg är hon bekant sedan tidigare insatser i Lars von Triers "Melancholia".(TT)
Publicerad 10 augusti 2018

Charlotte Gainsbourg uttrycker ambivalens efter torsdagens spelning på Way Out West, som är en del i hennes turné världen över.

””

2013 gick Charlotte Gainsbourgs halvsyster Kate Barry bort efter att ha fallit från en balkong i Paris och Charlottes senaste album "Rest" behandlar sorgen efter systern, men också känslorna efter att hennes far avled när hon själv var 19 år gammal.

””
Annons

Skräckinspiration

När hon startade albumarbetet låg den främsta inspirationen i skräckfilmsmusik - "det är någonting med energin, faran och kanske ångesten jag dras till", menar hon. Men efter systerns död flyttade Charlotte Gainsbourg med familj till New York i ett försök att komma bort från allting, och det var först där arbetet kunde börja på allvar.

””

von Trier-hjälp

Förutom att följa sin fars Serge Gainsbourgs fotspår i musikvärlden har hon även gått i sin mors och blivit skådespelare, och har flera gånger arbetat med regissören Lars von Trier - till exempel i "Melancholia" som spelades in i Sverige. Lars von Trier blev även en hjälp när Charlotte Gainsbourg skulle skapa musikvideor till albumet.

””

Till hösten väntar filminspelning för Charlotte Gainsbourg, och efter det fortsätter turnén. Hon tänker dessutom börja skapa ny musik.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons