Annons
Nyheter

Hellenius nya: romantisk komedi utan gapflabb

Fem par från olika generationer vars livs vävs samman av tillfälligheter och val. Det är anslaget i Staffan Lindbergs och David Hellenius nya film "Lyckligare kan ingen vara"(TT)
Publicerad 3 maj 2018

Nu börjar inspelningen av David Hellenius och Staffan Lindbergs nya film. De är duon vi tidigare mött i publiksuccéer som "Sommaren med Göran", "En gång i Phuket" och "Micke & Veronica".

Men den nya filmen är inte lik någon av det tidigare.

Annons

Romantisk komedi

Den kallas en romantisk komedi med drag åt drama och handlar om kärlek och relationer i alla åldrar. Den berättar om fem par vars liv vävs tillsammans i vad som brukar kallas en "multiplot-film", en film som berättar om olika livsöden som på olika sätt möts och påverkar varandra. I "Lyckligare kan ingen vara" möter vi allt ifrån en gravid ung bloggare till pensionären Ulf som ensam rastar sin hund Darwin.

Kanske filmen den liknas vid den brittiska succén "Love actually" från 2003, med Hugh Grant som premiärminister, som handlar om åtta par i London.

Tangerar verkliga livet

Bland skådespelarna märks förutom David Hellenius också Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist, Celie Sparre och Filip Berg. Ibland tangerar filmen det verkliga livet både hos manusförfattaren och hos skådespelarna.

””

Och pensionären Ulf har en hund som är av samma ras som Kjell Bergqvist själv hade en gång.

””
””

Inte många gapflabb

Det är tänkt att vara en film för alla, en familjefilm. Den handlar inte bara om "mitt-i-livet-kärlek",

””

Beskrivningen av "Lyckligare kan ingen vara" går från högt och lågt. Från en film för hela familjen, till en berättelse som ska ge hopp även när livet kan kännas tungt.

””
””

Inspelningarna startar nu i maj och filmen beräknas ha premiär någon gång i vinter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons