GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Herr minister"-författaren död

Manusförfattaren och tv-producenten Sir Antony Jay har avlidit, rapporterar The Guardian. Jay skrev tillsammans med Jonathan Lynn manus till BBC:s politiska satirserier "Javisst, herr minister" (1980-1984) och "Javisst, herr premiärminister" (1986-1987).(TT)
Publicerad 23 augusti 2016

Manusförfattaren och tv-producenten Sir Antony Jay har avlidit, rapporterar The Guardian. Jay skrev tillsammans med Jonathan Lynn manus till BBC:s politiska satirserier "Javisst, herr minister" (1980-1984) och "Javisst, herr premiärminister" (1986-1987). Den senare fick dessutom en nyversion 2013, i form av en sex avsnitt lång säsong.

"Javisst, herr minister" hyllades bland annat på den prestigefulla brittiska filmgalan Bafta, där den utsågs till årets bästa komediserie tre år i rad (1981-1983).

Så sent som den 7 augusti i år publicerades The Guardian en nyskriven sketch signerad Jay och Lynn, med anledning av brexit.

Sir Antony Jay avled på söndagseftermiddagen efter en lång tids sjukdom, uppger hans representant för tidningen.

TT