Nyheter

Jezewski välkommen att spela

Sångaren Peter Jezewski avbokades från spelningar på ett hotell i Karlstad eftersom han uttalat stöd till stora delar av Sverigedemokraternas politik. Nu har hotellet ändrat sig - Jezewski får spela.(TT)
Publicerad 1 september 2016

I samband med en spelning på Sverigedemokraternas (SD) sommarfestival i Sölvesborg i helgen sade den tidigare The Boppers-sångaren Peter Jezewski i en intervju med Expressen att han sympatiserar med stora delar av partiets politik. Efter det avbokades fem av hans julspelningar på hotellet Gustaf Fröding i Karlstad.

””

Bombhot mot hotellet

Hotellets direktör Åsa Gunnarsson har tidigare sagt till Expressen att de inte kan samarbeta med någon som sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Efter att avbokningen blev känd fick hotellet ta emot bombhot. Polisen utgick ifrån att hotet hade en koppling till avbokningen.

””

Hot om bojkott

En annan följd av avbokningen var att Sverigedemokraterna hotade med att ställa in alla partiets bokningar hos kedjan Best Western, som Gustaf Fröding är en del av, om inte Jezewski fick en ursäkt. Högsta ledningen för hotellkedjan tog avstånd från avbokningen och inledde en dialog med Gustaf Fröding.

””

Enligt honom hade hotellet drabbats ekonomiskt av att tidigare tagit emot SD under riksårsmötet 2008.

Hotellet ändrade sig

Efter alla dessa turer kom under torsdagseftermiddagen beskedet om att Gustaf Fröding hade ändrat sig - Peter Jezewski får spela trots allt. Han erbjöds dessutom en ursäkt.

””

"Jag är inte rasist"

Han har berättat för TT att det för honom inte var en politisk handling att tacka ja till att spela på Sverigedemokraternas festival, men att han sympatiserar med delar av partiets politik.

””

TT