Nyheter

Iron Maiden längtar efter turnén

Iron Maiden är tillbaka med ett nytt album och ser nu fram emot att möta sin publik. Nästa år får de svenska fansen besök av bandet, lovar gitarristen Dave Murray. - Jag vet inte när, men jag garanterar att vi kommer till Sverige. I dag släpps "The book of souls", Iron Maidens första album på fem år.(TT)
Publicerad 4 september 2015

I dag släpps "The book of souls", Iron Maidens första album på fem år. Trots att det är 40 år sedan bandet bildades lyckas de nå flera nya milstolpar med den nya plattan: det är deras första dubbla studioalbum - och låten "Empire of the sun" klockar in på 18:06 minuter och är därmed deras längsta.

””

"Som en familj"

I februari nåddes världen av beskedet om att bandet sångare, Bruce Dickinson, hade drabbats av cancer. Bandmedlemmarna blev förkrossade men fick snart veta att prognosen såg god ut.

””

I maj friskförklarades Dickinson men att ge sig ut på turné redan i år var ändå uteslutet.

””

De uppskjutna turnéplanerna är inte bara av ondo. Nu längtar bandet efter att få möta sina fans igen.

””

Blandar nytt och gammalt

Dave Murray hade inte hört låtarna sedan han lämnade studion förra året. När han fick sedan fick skivan, för bara en månad sedan, var det som att höra dem för första gången.

””

Jämfört med deras senaste studioalbum "The final frontier" (2010) har bandet tagit ett kliv tillbaka, mot sitt klassiska sound.

””

Avskedsalbum?

Det har spekulerats i huruvida "The book of souls" är Iron Maidens sista skiva.

””

Han menar att bandet har fullt fokus på den rykande färska skivan - och sedan på turnén, längre än så har de inte planerat.

””
””

TT