Nyheter

Jolie och Pitt överens om vårdnaden

Angelina Jolie kommer att fortsätta ha ensam vårdnad om sina och Brad Pitts sex barn, enligt en överenskommelse mellan skådespelarna, rapporterar AP på Twitter. Enligt avtalet ska barnen fortsätta ha "terapeutiska besök" med Pitt.(TT)
Publicerad 8 november 2016

Enligt avtalet ska barnen fortsätta ha "terapeutiska besök" med Pitt. Överenskommelsen ska ha träffats för mer än en vecka sedan i samråd med barnspecialister, uppger Angelina Jolies talesperson.

"Vi kan bekräfta att barnspecialister har uppmanat till ett avtal som accepterades och skrevs under av båda parter för över en vecka sedan. Enligt denna överenskommelse ska barnen stanna i moderns vårdnad, och barnen ska fortsätta med terapeutiska besök hos sin far", heter det i uttalandet enligt People.

Vidare heter det att alla inblandade nu är inriktade på att "läka familjen" under denna svåra tid, och man vädjar om förståelse för den känsliga situationen.

Brad Pitts talesperson har inte velat kommentera avtalet. Barnen är mellan 8 och 15 år gamla.

Jolie ansökte om skilsmässa från maken i slutet av september och uppgav då att beslutet fattades "med hänsyn till familjens bästa". Hon ansökte då om att parets barn skulle bo hos henne, och i ett svar till detta ansökte Brad Pitt förra veckan om gemensam vårdnad.

Brad Pitt och Angelina Jolie träffades under inspelningen av "Mr & Mrs Smith", som hade premiär 2005, och gifte sig 2014.

TT