Annons
Nyheter

Kings Kennedy-drama får tv-premiär

Vad hade hänt om mordet på John F Kennedy aldrig hade inträffat? Det är den röda tråden i Stephen Kings roman "22/11 1963" - som nu har blivit en tv-serie i åtta delar. - Att jobba med ett Stephen King-projekt var en dröm.(TT)
Publicerad 6 april 2016
””

I "22/11 1963" får huvudpersonen en möjlighet att resa tillbaka i tiden, till några år före Kennedymordet. Han kan bygga upp en ny tillvaro, han kan söka upp den blivande mördaren Lee Harvey Oswald och han kan börja planera för hur mordet ska förhindras. Menâ?¦och mer ska inte sägas om handlingen.

””

Studerade miljöerna

Annons

Många år senare dök tankarna upp igen.

””

Tv-serien, som bär originaltiteln "11.22.63", har producerats av "Star wars"-regissören JJ Abrams och visas på svenska Fox. Huvudrollen spelas av James Franco och Sarah Gadon gestaltar den kvinna han möter under det tidiga 1960-talet och som han inleder en relation med. TT möter henne på filmfestivalen i Berlin, dit hon har kommit för att tala om sin roll i James Schamus film "Indignation".

Krock mellan projekten

Inspelningarna krockade, konstaterar hon, men hon ville verkligen medverka i båda projekten.

””
””

Sarah Gadon, 29 år, är född i Kanada. Tidigare har vi sett henne i bland annat tv-serien "Värld utan slut", som Ebba Sparre i den finska floppen "The girl king", i Denis Villeneuves "Enemy" och i David Cronenbergs "Maps to the stars.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons