Nyheter

Knyckare prisas för mansfri festival

Med pris för årets album, årets låt och årets soloartist är Zara Larsson Gaffa-prisets stora vinnare. Redaktionens specialpris tilldelades Emma Knyckare för den mansfria festivalen Statement. "Det känns superkul, inte bara för mig, utan för hela projektgruppen", säger hon i en kommentar till TT.(TT)
Publicerad 10 februari 2018

I torsdags blev Zara Larsson Grammisgalans stora vinnare med tre statyetter. Nu har priserna regnat över popstjärnan igen. Det är musiktidningen Gaffa som hyllat sångerskans succéer från det gångna året.

Andra som prisades under galan var Håkan Hellström för årets liveakt, Miriam Bryant för årets pop/rock och Silvana Imam för årets urban.

Gaffa-redaktionens specialpris tilldelades radioprofilen och komikern Emma Knyckare.

"Det började som en tweet och slutade i något mycket större. Statement Festival är precis vad namnet antyder: ett statement. En fot som sätts ned och ett ställningstagande. Personen bakom initiativet har med enormt engagemang samlat ett gäng som gör skillnad - och Göteborg står med ännu ett spännande musikevent. Gaffa-redaktionens specialpris tilldelas Emma Knyckare", lyder motiveringen.

Idén till den mansfria festivalen kom till förra sommaren som en rektion på rapporter om sexuella övergrepp och ofredanden på svenska festivaler.

"Vi förtjänar priset för att vi lägger varenda ledig timme på att smygjobba med festivalen ideellt. Vi försummar våra familjer och arbeten för att Statement Festival skall kunna bli av", säger Emma Knyckare i en kommentar till TT.

Komikern förklarar att halva befolkningen i dagsläget inte kan känna sig trygga på en festival.

"Vi erbjuder en frizon och efter metoo är det ingen som längre ifrågasätter det. Cis-män har ju rätt till alla andra ytor i samhället", säger Emma Knyckare.

TT