unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Jöback gör huvudroll i "Häxorna i Eastwick"

Efter snart 20 år återvänder Peter Jöback till "Häxorna i Eastwick" - i höst kommer musikalen till Cirkus i Stockholm. Jöback, nu i den manliga huvudrollen, hoppas denna gång "knäcka koden" för musikalens framgång. - Du vet tjejerna kommer ju att flyga ut här, ovanför oss!(TT)
quote

Peter Jöback sveper med handen upp mot taket, där han sitter tillsammans med Sussie Eriksson, mitt bland publikstolarna framför scenen på Cirkus i Stockholm.

De flygande tjejerna han pratar om är Linda Olsson, Kayo Söderberg och Vanna Rosenberg, som spelar de tre häxorna som titeln anspelar på. Själv ska han göra rollen som den mystiske Daryl Van Horne, en man som en dag dyker upp i den pittoreska staden Eastwick och trollbinder väninnorna Jane, Alexandra och Sukie. Tre kvinnor som senare ska visa sig vara häxor.

Går i Nicholsons fotspår

"Häxorna i Eastwick" utkom först som bok, skriven av John Updike. Tre år senare, 1987, filmatiserades den med bland andra Jack Nicholson, Cher och Michelle Pfeiffer i rollerna. År 2000 gjordes filmen till musikal i London, också då hade Peter Jöback en roll.

quote

Musikalen är en samproduktion med Cameron Macintosh, som ligger bakom verk som "Cats", "Fantomen på Operan" och "Les Misérables". Huvudrollsinnehavarna har handplockats och auditions har gjorts både av det engelska och av det svenska team som arbetar med den.

"En ära att bli utvald"

En av dem som handplockats är Sussie Eriksson, en veteran i musikalsammanhang. Hon spelar bland annat sedan 2016 i den interaktiva showen "Mamma Mia! The party", som hon stått på scen med över 650 gånger.

quote

Förhoppningen med den nya omarbetade versionen av "Häxorna i Eastwick" är att den ska kunna fortsätta ut i världen.

quote

Föreställningen får premiär 19 september. Biljetter släpps 25 mars.

TT