Annons
Nyheter

Ledin tar ledigt och vill kolla på film

Efter 104 krogkvällar i storstäderna ger sig Tomas Ledin i höst ut på turné - den sista på ett bra tag. Men först tar han gärna en titt när filmen med Ledin-låtar blir till i sommar. - Jag har aldrig varit på filminspelning. Det vill man ju kolla!(TT)
Publicerad 7 maj 2018

Tomas Ledins krogshow "Skarpt läge" har gått för fulla hus i Stockholm och Göteborg under våren. I höst tar han föreställningen på turné - uppgraderad med lite extra för något större arenor i tio städer, men med samma grundstruktur.

Efter det tar Ledin paus.

””
””
Annons

Men han planerar inte att lägga artistlivet på hyllan för gott.

””
””

Fristående film

Tomas Ledins musikskatt är så rik att det nu görs en musikalfilm, "En del av mitt hjärta", med 16 av hans låtar. Ledins roll är att han har sista ordet om musiken i filmen, men den handlar inte om honom eller hans liv.

””

Ledin tycker att manusförfattaren Lars Vasa Johansson vävt in låtarna lyhört i filmens handling.

””

När filmen börjar spelas in i sommar kan filmgänget räkna med Ledin-besök. Kanske kommer han också att medverka på filmduken, som sig själv i en liten roll.

””

Inspiration i New York

I krogshowen står han däremot i rampljuset, med sin rad av kända och populära låtar som får publiken att sjunga med.

Men det är inte bara musik rätt-upp-och-ner.

””

Ett avsnitt är inspirerat av en show som sångaren David Byrne (tidigare i rockgruppen Talking Heads) gjorde off-Broadway i New York.

””

Kommer nära publiken

Annons

Just det elementet finns också i hans egen show. Och då händer saker i salongen.

””

Saker rör sig också på scenen, och i ett finstämt avsnitt flyttar man med modern bildteknik till den italienska ön Capri.

Att göra krogshow var ett ganska stort steg för rockartisten Ledin, men blev en framgång. Finns det någon annan lockande arena kvar, som han inte spelat på?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons