Annons
Nyheter

Lincolns hatt och handskar kan säljas

Har du ett stort intresse för amerikansk historia i allmänhet och Abraham Lincoln i synnerhet? Råkar du dessutom ha en rejäl slant över? Då kan det vara läge att hålla ögon och öron öppna. Flera föremål som tillhörde USA:s 16:e president kan nämligen vara nära att gå under klubban.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

Har du ett stort intresse för amerikansk historia i allmänhet och Abraham Lincoln i synnerhet? Råkar du dessutom ha en rejäl slant över? Då kan det vara läge att hålla ögon och öron öppna. Flera föremål som tillhörde USA:s 16:e president kan nämligen vara nära att gå under klubban.

Det är stiftelsen bakom The Abraham Lincoln Presidential Library and Museum som eventuellt kommer att auktionera ut bland annat en av Lincolns cylinderhattar och de handskar han hade på sig när han mördades på Ford Theater i Washington den 14 april 1865. Pengarna ska användas för att betala tillbaka en skuld på omkring tio miljoner dollar som stiftelsen har.

Annons

Skulden uppkom ironiskt nog när stiftelsen 2007 tog ett lån för att kunna köpa in en stor samling med Lincoln-memorabilia, däribland hatten och handskarna. Större delen av lånet ska betalas tillbaka i oktober 2019, annars kan försäljningen bli ett faktum.

The Abraham Lincoln Presidential Library and Museum ligger i Springfield, Illinois.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons