Nyheter

Linus Svenning skiftar sorg mot glädje

Fjolårets sorgetårar över en död bror kan bytas ut mot glädjetårar när Linus Svenning ställer sig på Melodifestivalens scen i Malmö igen. Med låten "Forever starts today" vill han lämna allt gammalt trubbel bakom sig. Röstfisket i Malmö har börjat.(TT)
Publicerad 11 februari 2015

Röstfisket i Malmö har börjat. En stadsjeep - tapetserad med Svennings nuna - kör återigen runt i stan för att locka fansens uppmärksamhet. I fjol pumpade den ut bidraget "Bröder" om Svennings döde bror, snart går årets låt på högvarv i högtalarna.

””

För fyra år sedan var han fast i en djup depression som varade i drygt ett och ett halvt år. Ena brodern dog.

””

I år blir hela framträdandet gladare. Slagverk, dansare och kanske lite pyroteknik bidrar med det, berättar Svenning.

””

Nervositeten från förra årets debut räknar han med att slippa i år. Han tycker att allt känns lite lugnare nu, med schlagerrutin i kroppen . Dessutom tävlar han ännu en gång på hemmaplan.

””

Men konkurrenterna kommer han inte ifrån. På lördag står kampen om finalbiljetterna mellan honom och fyra debutanter samt schlagerveteranen Magnus Carlsson. I startfältet hittar han också Marie Bergman som vunnit tävlingen alla tre gånger hon varit med, i år har hon bildat en duo med Sanne Salomonsen. Men det snackas nog allra mest om förhandsfavoriterna Samir & Viktor - grabbarna som dundrade fram med sommarplågan "Success" i fjol.

””

Det finns dessutom ett annat litet orosmoln på Linus Svennings horisont - röstningsappen. I lördags rasade många tittare mot SVT:s nya app för hjärtröster. Farhågorna om att rösterna inte gick iväg som de skulle avfärdades av SVT, men vissa tittare påstod att appen inte hann bli nedladdad innan det var för sent att rösta på första bidraget. Linus Svenning är först ut på lördag och hoppas att tittarna fått ett grepp om appen då.

””

TT