Nyheter

Melodifestivalen ska firas av folkligt

Fyra favorittippade bidrag tog sig vidare och nu är startfältet inför nästa veckas Melodifestivalsfinal komplett. Att Arvingarna återigen är sist ut följer en given formel, enligt festivalgeneralen Christer Björkman. - Det är kul att avsluta festen med något alla kan sjunga med till, säger han.(TT)
Publicerad 3 mars 2019

De som gått direkt till final i Melodifestivalen får se upp. När Andra chansens duellvinnare tar plats i startfältet har de spelats på radio och funnits på strömningstjänster bra mycket längre än de som gick direkt till final, något som kan öka deras chanser. Anna Bergendahl har till exempel just gått in som etta på Svensktoppen med sin "Ashes to ashes".

””

Tar ledigt

Den enda tidigare Andra chansen-deltagaren som vunnit finalen är Robin Stjernberg med "You" från 2013. Om någon av artisterna från årets upplaga kommer att lyckas ta sig hela vägen till seger vill ingen av dem sia om.

””

Anna Bergendahl kommer att ta ledigt och vila upp sig inför finalen.

””

Folklig låt sist

Lisa Ajax och Arvingarna tog sig vidare från samma delfinal via Andra chansen till finalen i Friends arena och verkar onekligen ha haft hård konkurrens i Lidköping. För att få ett dynamiskt startfält i finalen har Christer Björkman ännu en gång lagt Arvingarna sist.

””

"Tufft motstånd"

Arvingarna tror att de kan ha en fördel av att de inte ställt upp med en ballad utan sticker ut med ett snabbare tempo.

””

TT: Tror ni att ni har vinstchans?

””

Rättad: I en tidigare version fanns ett fel gällande vilka som gick till Andra chansen från deltävlingen i Lidköping.

TT