Nyheter

Näthatet rör inte Tove Burman

Hon har hängt löst sex gånger av åtta och blivit måltavla för hatiska kommentarer på sociala medier. Men Tove Burman är av segt virke. När "Idol" närmar sig final tävlar 16-åringen från Kalix med tillförsikt. In genom ytterdörren och rak ner på sängen. Den egna.(TT)
Publicerad 12 november 2015

In genom ytterdörren och rak ner på sängen. Den egna. Efter sju veckor på ett hotell vid Älvsjömässan utanför Stockholm var det en befrielse för Tove Burman, 16 år, att få komma hem till familjen i Kalix.

””
””

Redan tidigt i tävlingen tvingades Tove Burman uppleva kändisskapets baksidor. På hennes Instagram-konto använder tittare grova förolämpningar och bland kommentarerna ges prov på rena hot. Vidrigheter som med största sannolikhet skulle kunna leda till åtal.

Tar inte åt sig

Ändå är Tove Burman förvånansvärt oberörd när hon berättar om det näthat hon utsatts för.

””

Den unga sångerskan har fått stöd av såväl andra medverkande som TV4:s psykologer och jurymedlemmen Laila Bagge.

””

Helt öppen tävling

Tove Burman har klarat sig genom åtta veckofinaler, men har hängt löst och varit nära att åka ut samtliga veckor utom två. Förra veckan fick hon dock en viss upprättelse när juryn samstämmigt hyllade hennes version av Diana Ross klassiker "I'm coming out".

””

Årets "Idol" är en jämn tillställning och ingen av de aspirerande idolerna kan sägas vara en klar favorit när tävlingen närmar sig sitt slutskede. Med tre veckofinaler kvar till det stora avgörandet vågar Tove Burman inte sia om sina möjligheter att nå hela vägen.

””

TT