Netflix planerar animerade Roald Dahl-serier

Netflix har köpt rättigheterna till flera av Roald Dahls böcker. Bland annat planerar strömningstjänsten att göra animerade serier av "Kalle och chokladfabriken" och "Matilda", skriver Variety.(TT)
Publicerad 27 november 2018

Netflix har köpt rättigheterna till flera av Roald Dahls böcker. Bland annat planerar strömningstjänsten att göra animerade serier av "Kalle och chokladfabriken" och "Matilda", skriver Variety.

Netflix har fått grönt ljus av den brittiska författarens efterlevande och Melissa Cobb, chef över Netflix barnutbud, säger till tidningen att historierna kommer utspela sig i samma universum, där vissa rollfigurer kan figurera i flera serier.

””

När Disney startar sin egen strömningstjänst kommer alla deras filmer att tas bort från Netflix, som nu ser sin chans att utöka sitt utbud för barn. Serierna kommer att börja produceras under nästa år.

En biografisk film om Roald Dahl är också på gång, med "Downton abbey"-stjärnan Hugh Bonneville som författaren och svensk-brittiska Rebecca Ferguson i rollen som hans fru Patricia Neal.

TT