Nyheter

Nirvana-kollegorna spelade gammal cover igen

När Foo Fighters uppträdde i Seattle, USA, på lördagskvällen bjöd sångaren Dave Grohl upp en gammal vän på scenen: Krist Novoselic, basist i Nirvana.(TT)
Publicerad 2 september 2018

När Foo Fighters uppträdde i Seattle, USA, på lördagskvällen bjöd sångaren Dave Grohl upp en gammal vän på scenen: Krist Novoselic, basist i Nirvana.

Tillsammans framförde de "Molly's Lips" - låten som skrevs av kultbandet The Vaselines, men som Nirvana gjorde ännu mer känd med en cover på albumet "Incesticide" 1992. Enligt Rolling Stone spelade Grohl och Novoselic låten ett 50-tal gånger i konsertsammanhang med Nirvana, tillsammans med den sedermera bortgångne sångaren Kurt Cobain.

””

Foo Fighters spelade "Molly's Lips" när de framträdde i The Vaselines hemland Skottland 2015, då utan Novoselic. Bandet har i övrigt valt att aldrig spela Nirvana-låtar, enligt Dave Grohl för att det är "helig mark".

Krist Novoselics band Giants in the trees var förband till Foo Fighters i Seattle. De två Nirvana-kollegorna har samarbetat och uppträtt tillsammans tidigare, men då med nyare låtar.

TT