Nyheter

Nytaggad "Jerka" gör comeback

Trots att han storstilat tog farväl av scenen för två år sedan är Jerry Williams tillbaka med både ny platta och show. - Det räcker inte att bara röja med hunden, man måste ju få lira också, säger den 73-årige rockern.(TT)
Publicerad 10 september 2015

Även om Jerry Williams, eller Erik Fernström som det står i passet, firade 50 år som artist för ett par år sedan vägrar han kalla halvseklet för en karriär.

””

Den 11 september, två år efter att han med föreställningen "Jerry - The farewell show" tackade för sig, gör Sveriges rockfarfar comeback med plattan "Ghost rider" - ett samarbete med Soundtrack of Our Lives-medlemmen Ian Person.

””

Flera covers

På skivan varvas nyskriven musik med tolkningar av låtar från klassiska band som Suicide, Danzig och Creedence Clearwater Revival. Självklart återfinns även Anna Ternheim-duetten "Far from any road", The Handsome Familys låt som på senare år är mest känd som ledmotivet till första säsongen av tv-serien "True detective".

””
””

Ny show

Comebacken innebär inte bara en skiva. Under hela hösten uppträder han med en ny show på Kajskjul 8 i Göteborg, något han ser mycket fram emot.

””

Men om nytändningen innebär fler "Jerka"-skivor framöver låter han vara osagt.

””

TT