Nyheter

Nytt drogtest-fall på SVT

SVT har fått utstå hård kritik efter att det framkommit att en av företagets profiler tvingats till en rad drogtester. Men det är inte första gången SVT tvingat en av sina anställda att drogtesta sig, skriver Aftonbladet, som varit i kontakt med en manlig anställd på SVT.(TT)
Publicerad 3 februari 2015

Det är mannen i fråga som själv kontaktat tidningen och berättat om hur han i våras bett sin chef om att få träffa en psykolog, eftersom han mådde dåligt. Då krävde chefen att mannen först genomgick drogtester, och han ställdes inför ultimatumet att gå med på testerna eller få sparken.

-Det var en så fruktansvärt förnedrande behandling. Jag fick sitta i timmar och svara på frågor om när jag drack alkohol för första gången och om jag använt några andra droger, säger mannen till Aftonbladet.

Testerna visade att mannen var drogfri, men han säger att han inte fått någon ursäkt eller förklaring från någon på företaget.

Fackliga företrädare på SVT bekräftar mannens uppgifter, men SVT:s HR-chef Helene Sahlin vill inte kommentera ärendet.

-Vi är skyldiga att vidta åtgärder om en medarbetare mår dåligt. Men enskilda personalärenden kommenterar vi aldrig externt, säger hon.

TT