Nyheter

Oasis-piano till salu

Tillhör du dem som älskade britpop-scenen i allmänhet och Oasis i synnerhet? Då kan du lägga vantarna på det piano som prydde omslaget till bandets debutalbum "Definitely maybe" 1994. Det ska nämligen säljas på auktion med ett utropspris på 12 000 kronor, skriver NME.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

Tillhör du dem som älskade britpop-scenen i allmänhet och Oasis i synnerhet? Då kan du lägga vantarna på det piano som prydde omslaget till bandets debutalbum "Definitely maybe" 1994. Det ska nämligen säljas på auktion med ett utropspris på 12 000 kronor, skriver NME.

Pianot syns även på Oasis-skivan "Supersonics" omslag, och har dessutom använts i studion av band som The Charlatans, Manic Street Preachers, Stereophonics och Black Sabbath. Och om man slår till på pianot får man dessutom några små bucklor, skrapmärken och rödvinsfläckar på köpet, som det anstår ett tvättäkta rockpiano.

"Vi säljer pianot för att det har spelat ut sin roll som studioinstrument. Det har blivit välanvänt genom åren, men är fortfarande ett väldigt spelbart instrument", skriver säljarna på nätauktionssajten Ebay och tillägger att de tror att köparen aningen är ett stort Oasis-fan eller någon som vill ha ett hemmapiano med "det mest intressanta arvet i landet".

TT