Annons
Nyheter

OS-tittandet flyttar in i mobilen

Skidor på vägen till jobbet och Tre Kronor på kontoret. Tv-tittarna kommer att följa vinter-OS från Pyeongchang på ett nytt sätt. - Många kommer nog att smygtitta på play, säger hockeykommentatorn Tommy Åström.(TT)
Publicerad 1 november 2017

Pyeongchang i Sydkorea ligger åtta tidszoner bort, vilket gör att medaljstriderna i OS i februari avgörs på morgonen och fram till lunch - tider då få förr har kunnat kolla på tv.

Men det är nya tider nu. När alla har en tv i fickan i form av en smartphone kommer tittarna att kunna se skidåkningen på bussen till jobbet och de viktiga ishockeymatcherna - kanske i smyg - på jobbdatorn.

Annons

Sändande tv-bolaget Discovery lägger sändningarna i Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, men gör också en stor satsning på sin playtjänst för att tittarna ska kunna följa allt som sker.

Första digitala OS

””
””

Discovery har fått bygga upp ett nästan helt nytt lag med profiler och kommentatorer för att bevaka OS. En mångmiljonsatsning som innebär att tv-profiler som Jessica Almenäs, Patrick Ekwall och Jonas Karlsson lockats till bolaget.

I Sydkorea får de sällskap av expertkommentatorer som Per Elofsson, Peter Forsberg, Magdalena Forsberg och Anja Pärson. Det senaste tillskottet bland experterna är hockeylegendaren Calle Johansson, som var kapten i Tre Kronor i OS 1998.

””

Magasinsprogram

Discovery räknar med att sända i stort sett dygnet runt från Pyeongchang. Kanal 5 blir huvudkanalen där allt det stora ur svenskt perspektiv sänds.

Tävlingarna pågår ungefär från 01 på natten till 16 på eftermiddagen. Sedan blir det sammandrag och på kvällstid ett magasinsprogram med Jessica Almenäs som programledare, direkt från Pyeongchang.

””
””

"Extra häftigt"

Tommy Åström är en av profilerna som lockats till Discovery. Han har tidigare jobbat på TV4/C More och Radiosporten och gör nu sitt tionde OS - med fokus på ishockeyn som han ska kommentera.

För första gången på 24 år saknas NHL-stjärnorna i OS. Men Tommy Åström tror att det faktiskt kan göra turneringen roligare att följa.

””
Annons

TT: Hur går det för Sverige?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons