Nyheter

Petra Marklund är här och nu

Hon har gjort internationell dansmusiksuccé och lett ett av Sveriges största tv-program. Nu är Petra Marklund tillbaka med ett nytt popalbum på svenska. - När jag dör vill jag känna att jag gjorde allt som kittlade i magen, säger hon till TT.(TT)
Publicerad 10 november 2015

Petra Marklund är bara 31 år men har redan hunnit med mer än de flesta artister. Hon slog igenom under artistnamnet September som 20-åring och kom att nå världsframgångar med dansmusikhits som "Cry for you" och "Satellites".

När Petra Marklund var 26 blev hon sedan folklig tack vare den första säsongen av "Så mycket bättre", något hon senare förvaltade med det svenskspråkiga succéalbumet "Inferno". Det följdes upp med ett jobb som programledare för "Allsång på Skansen".

””

Ingen ny Lasse

Hon lämnade "Allsång på Skansen" i somras och säger att hennes plan aldrig var att bli "en ny Lasse Berghagen" men att de två åren på Sollidenscenen var "superhäftiga".

””

Lekfullt album

Nu ligger fokus återigen på den egna musikkarriären. I veckan släpper Petra Marklund albumet "Ensam inte stark".

””

Där "Inferno" var stöpt i en tydlig popmall beskriver Petra Marklund "Ensam inte stark" som en "lite konstnärligare" skiva.

””

"Starka tillsammans"

Textmässigt går rädslan för att vara ensam som en röd tråd genom albumet.

””

I vår väntar en stor konserthusturné. Vad som händer sedan har Petra Marklund "ingen aning" om.

””

TT