Annons
Nyheter

Pewdiepie slår tillbaka mot kritiken

De senaste dagarna har Felix "Pewdiepie" Kjellberg varit i blåsväder. Han, och en rad andra Youtube-profiler, har fått kritik för att ha fått betalt för att göra positiva recensioner av ett datorspel - utan att klargöra att det handlar om reklam. Nu slår dock Pewdiepie tillbaka i ett Youtube-klipp.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

De senaste dagarna har Felix "Pewdiepie" Kjellberg varit i blåsväder. Han, och en rad andra Youtube-profiler, har fått kritik för att ha fått betalt för att göra positiva recensioner av ett datorspel - utan att klargöra att det handlar om reklam.

Nu slår dock Pewdiepie tillbaka i ett Youtube-klipp. Han visar bland annat han att han angav i den ursprungliga videons beskrivningsruta att klippet var sponsrat av Warner Brothers - man måste dock klicka på "Visa mer"-knappen för att se det.

””
Annons

Han säger också att han skuldbeläggs trots att han inte gjort något fel.

Enligt The Independent stod det faktiskt i Warner Brothers avtal med Youtubarna att det skulle framgå i "Visa mer"-rutan att klippen var sponsrade. Det är dock inte tillräckligt - publiken ska inte behöva klicka sig fram till informationen, enligt den amerikanska myndighetskritik som är härvans ursprung.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons