Nyheter

Populärkultur och kändisar i ny SVT-satsning

Högt tempo, två kända lag och frågor om populärkultur - så blir SVT:s nya fredagsunderhållning "Alla för en" Stosatsningen får premiär i höst. SVT:s nya fredagsunderhållning har en amerikansk förlaga: "Hollywood game night".(TT)
Publicerad 7 juni 2018

SVT:s nya fredagsunderhållning har en amerikansk förlaga: "Hollywood game night". Och precis som i föregångaren blir det musik-, film- och tv-frågor samt kluriga ordlekar till två lag bestående av kända personer.

Komikern och skådespelaren Katrin Sundberg leder programmet. För många är hon känd som Häxan Surtant i det Kristallen-belönade SVT-programmet med samma namn.

"Jag älskar att tävla själv, men det gör ingen i min familj, så nu ska jag ta chansen att leka av mig", säger hon i ett pressmeddelande.

Kändislag

I varje avsnitt tävlar alltså två lag med kända profiler mot varandra i ett högt tempo. I varje lag ingår även en utomstående gäst, som kanske inte är känd för publiken men som har ett stort intresse inom det aktuella ämnet. De två lagens främsta uppgift är att föra fram just sin gäst till seger.

"Vi har länge sneglat på formatet 'Hollywood game night' som har gjort succé i USA under ledning av komikern Jane Lynch. Kombinationen av smarta och underhållande tävlingar är omöjlig att inte låta sig ryckas med i, och vi hoppas att programmet ska uppskattas av hela familjen eftersom det framför allt bygger på nutida populärkultur", säger Christina Hill, nöjeschef SVT Göteborg, i ett pressmeddelande.

Premiär i höst

Skådespelaren och musikern Björn A Ling, känd från filmer som "Smala Sussie" och "Bröllopsfotografen" samt tv-serien "Ack Värmland", ansvarar för musiken i programmet.

"Alla för en" får premiär i SVT1 i september och sänds i tio avsnitt.

TT