Annons
Nyheter

Potter-stol såldes för 3,2 miljoner

Ekstolen som författaren JK Rowling satt på när hon skrev de första två böckerna om Harry Potter såldes på auktion i New York på onsdagen. Budgivningen drog igång på strax under 400 000 kronor - men slutade på över 3,2 miljoner kronor.(TT)
Publicerad 6 april 2016

Ekstolen som författaren JK Rowling satt på när hon skrev de första två böckerna om Harry Potter såldes på auktion i New York på onsdagen. Budgivningen drog igång på strax under 400 000 kronor - men slutade på över 3,2 miljoner kronor.

Stolen är från 1930-talet och ska enligt författaren ha varit mycket bekväm att sitta på när hon skrev böckerna i sin lägenhet i Edinburgh. Hon har själv skrivit och ritat på den.

Annons

"Min nostalgiska sida är ganska ledsen över att se stolen försvinna, men min rygg är inte det", hälsar författarinnan i ett meddelande till auktionshuset Heritage Auctions.

Det är inte första gången som möbeln säljs. 2001 gick den under klubban för drygt 200 000 kronor och nio år senare var priset uppe i drygt 250 000 kronor.

Förutom stolen är köparen, som vill vara anonym, nu ägare till ett brev skrivet av författaren som inleds med orden "Kära nya ägare av min stol".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons