Annons
Nyheter

Prestigepris till svenska journalister

En grupp internationella journalister, bland dem TT:s reporter Ola Westerberg och SVT:s Joachim Dyfvermark, har hedrats med det prestigefyllda Tom Renner-priset i grävande journalistik. De belönas för The Khadija Project, som handlar om att kartlägga korruptionen inom regimen i Azerbajdzjan.(TT)
Publicerad 7 april 2016

En grupp internationella journalister, bland dem TT:s reporter Ola Westerberg och SVT:s Joachim Dyfvermark, har hedrats med det prestigefyllda Tom Renner-priset i grävande journalistik. De belönas för The Khadija Project, som handlar om att kartlägga korruptionen inom regimen i Azerbajdzjan.

För svensk del har projektet främst inriktats på granskningen av Telia Soneras affärer i Azerbajdzjan. Granskningen har gjorts i samarbete med grävnätverket OCCRP vars reporter Khadija Ismayilova sitter fängslad i hemlandet Azerbajdzjan. Syftet med projektet är att fortsätta den granskning hon inledde.

Annons

Priset är en motsvarighet till den svenska guldspaden, och delas ut av amerikanska IRE (Investigative Reporters and Editors).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons