Nyheter

Saade favorit i Melodifestivalen

Förhandsfavoriten Eric Saade är enligt experterna redan klar för Melodifestivalens final. Nu handlar kvällens deltävling mest om vem som gör honom sällskap dit. Allt kan hända i Melodifestivalen, det är sedan gammalt.(TT)
Publicerad 7 februari 2015
Förhandsfavoriten Eric Saade är enligt experterna redan klar för Melodifestivalens final. Nu handlar kvällens deltävling mest om vem som gör honom sällskap dit. Allt kan hända i Melodifestivalen, det är sedan gammalt. Men sannolikheten att förhandsfavor
Förhandsfavoriten Eric Saade är enligt experterna redan klar för Melodifestivalens final. Nu handlar kvällens deltävling mest om vem som gör honom sällskap dit. Allt kan hända i Melodifestivalen, det är sedan gammalt. Men sannolikheten att förhandsfavor

Allt kan hända i Melodifestivalen, det är sedan gammalt. Men sannolikheten att förhandsfavoriten Eric Saade faller i den första deltävlingen i Göteborg måste ändå betraktas som mycket liten.

Hos spelbolagen får den som tippar på att Saade och hans "Sting" går vidare till final behålla sina pengar vid vinst. Men inte mycket mer än så. Lördagskvällen ser ut att bli en kamp om andraplatsen.

Och det lär bli en jämn kamp. Efter fredagskvällens genrep låg Molly Pettersson Hammar och duon Elize Ryd och Rickard Söderström tvåa respektive trea hos Unibet, tätt följda av de pastelliga dockorna i trion Dolly Style, på mellan två och fyra gånger pengarna vid vinst. Ordningen var densamma i den undersökning som sajten Poplight och fanklubben Melodifestivalklubben genomförde på drygt 900 personer i genrepspubliken.

"Mäktigt"

Den forna Idol-artisten Molly Pettersson Hammar, som under veckan varit en av pressens förhandsfavoriter, öppnar hela årets Melodifestival med bidraget "I'll be fine".

””
””

Schlagerveteranen Jessica Andersson och hennes ballad "Can't hurt me now" har inte riktigt funnits med i förhandssnacket och ligger lite längre ned på spelbolagens listor. Men publiken på plats i Scandinavium på fredagskvällen uppskattade sångerskans sjätte bidrag i ordningen i Melodifestivalen.

””

"Pappa" högoddsare

Behrang Miris återkomst till Melodifestivalen efter populära "Jalla dansa sawa" från 2013 har mötts av blandade reaktioner. Den här gången tävlar han med en melankolisk raplåt tillsammans med sångaren Victor Crone och genrepspubliken var inte riktigt med på noterna.

Men den enda som av förhandstippningarna och publikundersökningen att döma inte har en chans till kvalificering är Pain of Salvation-medlemmen Daniel Gildenlöw. På fredagskvällen låg oddsen för att hans skilsmässolåt "Pappa" skulle gå till final på 20 gånger pengarna hos Unibet, och bara 1 procent av de tillfrågade lade sin röst på Gildenlöw.

Sanna Nielsen och Robin Paulsson leder kvällens direktsändning från Scandinavium i Göteborg som startar klockan 20 i SVT1. En nyhet för året är att det bara är sju bidrag i varje deltävling. Den tiden som sparas ska ge utrymme till lite mer spontanitet och infall från programledarna, är det tänkt.

TT