Nyheter

Specialeffekter tar över schlagern

Laserstrålar, skuggspel och eldfontäner är bara några av alla specialeffekter som artisterna pepprar publiken med under Melodifestivalen i Malmö. "Helt unikt" och "något nytt" är uttryck som återkommer - men alla är överens om låten trots allt är viktigast.(TT)
Publicerad 11 februari 2016

Första repet i Malmö hann knappt starta förrän hundratals laserstrålar fladdrade runt i arenan. Pressfotograferna varnades för att lasershowen kan skada vissa kameror. Och rejält med laser skulle det bli till David Lindgrens låt "We are your tomorrow".

””

Repetitionen kantades dock av en hel del strul eftersom det visade sig att rök och laser inte var en perfekt kombination. Kamerorna lyckades helt enkelt inte fånga laserstrålarna tillräckligt bra.

””

Sticker ute mindre

Drivkraften att skapa maffiga effekter är rent egoistisk, konstaterar han.

””

Förr om åren stack ett udda nummer ut betydligt mer än i dag. Nu bjuder var och varannan artist på spektakulär scenshow.

Molly Pettersson Hammar beskriver sitt framträdande som "så mycket mer Molly och mycket mer unikt". På scenen står hon omringad av eldfontäner när hon framför "Hunger".

””

"Guden av kreativitet"

Koreografen Fredrik "Benke" Rydman var hjärnan bakom Måns Zelmerlöws bejublade scenshow till "Heroes" i fjol. Nu har Isa Tengblad tagit hjälp av samme man för att göra "I will wait" ännu bättre. Ett stort skynke hissas upp bakom henne och där visas ett avancerat ljusspel.

””

Även om mycket krut läggs på pyro och andra specialeffekter är alla överens om att sången är viktigast. Veterantrion - Patrik Isaksson, Tommy Nilsson och Uno Svenningsson - fokuserar på just den när det kommer till bidraget "Håll mitt hjärta hårt".

””

TT