Annons
Nyheter

Stephen Kings "Doktor Sömn" blir film

Stephen Kings roman "Doktor Sömn" ska bli film, skriver The Guardian. Boken, som kom ut 2013, handlar om den lille pojken i Kingklassikern "Varsel" ("The shining") från 1977.(TT)
Publicerad 4 april 2016

Stephen Kings roman "Doktor Sömn" ska bli film, skriver The Guardian. Boken, som kom ut 2013, handlar om den lille pojken i Kingklassikern "Varsel" ("The shining") från 1977. Pojken har nu blivit vuxen och jobbar som vårdare på ett sjukhem där han med sin synska förmåga lugnar och tröstar de döende patienterna.

Filmmanuset skrivs av Oscarsvinnaren Akiva Goldman, som tidigare skrivit manus till filmer som "A beautiful mind", "Batman forever", "Da Vinci-koden", och "Insurgent". Vem som ska regissera är inte känt, men Stephen King producerar.

Annons

Stephen King har tidigare gjort klart att han inte alls gillar Stanley Kubricks filmversion av "Varsel", som hade premiär 1980. I en intervju i Rolling Stone i fjol sade han att filmen är kvinnofientlig och att Jack Nicholsons gjorde huvudpersonen Jack Torrence till "en skrikande disktrasa".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons