Nyheter

Storslagen show med Sarah Klang

Sarah Klang har gjort succé i "På spåret" och fått vuxna män att börja gråta under sina konserter. Nu släpps hennes efterlängtade debutalbum "Love in the Milky Way". - Det är inte meningen att jag ska vara något slags Adele, säger hon.(TT)
Publicerad 6 februari 2018

Under gymnasieåren spelade Sarah Klang i band men efter studenten fick hon en livskris, började jobba i restaurangkök och lade artistdrömmarna på hyllan. När hon tog upp musikskapandet efter ett par år av kreativ torka fanns det inga grandiosa idéer - hon ville bara skriva låtar.

””

Och det som hände var att stora kärlekslåtar växte fram - färgade av lika delar klassisk pop som Abba och modern indierock som The War on Drugs. Många har också placerat Sarah Klangs låtar i något slags altcountry/americana-fack men sådan musik har hon själv inte haft några ambitioner att göra.

””

Jämförelserna med Adele ger hon inte heller särskilt mycket för.

””

"På spåret"-succé

Oavsett hur det låter kan man i alla fall konstatera att Sarah Klangs fanskara har vuxit för varje singel hon har släppt sedan hon debuterade med "Sleep" 2016. När hon i januari sjöng i ett avsnitt av "På spåret" så exploderade sedan intresset.

””

Själv förstår hon inte riktigt hajpen och tycker mest att det var skönt att kunna pusta ut över att allt såg okej ut i tv-rutan.

””
””

"Käkat chips"

Debutalbumet "Love in the Milky Way" släpps den 9 februari. Sedan väntar spelningar i såväl Sverige som Tyskland och USA.

””

På den kommande turnén får hon också möjlighet att leva ut sin faiblesse för storslagna shower. Bandet är stort, bandmedlemmarna enhetligt klädda och Sarah Klang har sytt upp klänningar som hon bär när hon står på scenen.

””
””

TT