Nyheter

Struligt schlagergenrep i Göteborg

Det publika genrepet inför Melodifestivalens andra deltävling kantades av förseningar och tekniska problem. Samtidigt har flera artister ändrat sina nummer i sista stund. - Det är lite detaljer kvar som ska fixas, säger storfavoriten Liamoo.(TT)
Publicerad 9 februari 2018

Generalrepetitionen i Göteborg skulle ha börjat klockan 19 på fredagskvällen men blev hela 17 minuter försenad. Enligt SVT berodde det på en säkerhetsfråga.

””

När repetitionen väl kom i gång så drabbades produktionen av en rad tekniska problem. Programledaren David Lindgren hamnade i mörker några gånger och snabbreprisen fungerade inte.

””

Finslipar numren

Flera av artisterna har också ändrat sina nummer i sista stund för att de ska se bättre ut i rutan. Liamoo har finslipat sin show hela veckan och funderar fortfarande på huruvida han ska ha kvar de "bildstörningar" som smyckar numret.

””

Samir & Viktor har bytt kläder flera gånger under veckan i Göteborg. Nu kör duon med t-shirt och jacka. I början var det tänkt att de skulle uppträda i overaller.

””

De kommer att fortsätta finslipa sitt nummer ända fram till lördagens sändning.

””

Toaletten spolades

Den polska artisten Margaret hade tidigare i veckan en glittrig toalett(!) på scenen som hon satt på i en del av sitt nummer. Inför fredagens repetitioner plockades den dock bort.

””

Men toaletten blingades inte i onödan - den ska nu säljas på en auktion till förmån för djurrättsorganisationen Djurens Rätt.

””

Melodifestivalens andra deltävling sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT